Почивните бази по Северното Черноморие са пълни с български, румънски и полски туристи, заяви днес председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев.

Той видя възможност страната ни да привлича още туристи, защото е зелена зона от коронавирус. Според него това трябва да се рекламира на всички нива.

В Европа има страни, които са популярни дестинации, които отново затягат мерките, и е твърде вероятно тези, които искат да почиват, да се пренасочат към България, каза още Косев.

Конкретно за Варна той посочи, че градът е пълен с гости. По думите му, за това помагат и големите спортни турнири, чийто домакин е крайморският град. Ако ситуацията с овладяването на пандемията у нас се запази и времето през септември е хубаво, има шанс сезонът да бъде сравнително добър, обобщи Косев.

Председателят на ВАРХ съобщи още, че е получил благодарствено писмо от Националното сдружение на сираците в България. Поводът е, че организацията е помогнала 40 деца от СУ "Св.св.Кирил и Методий" в Пордим, участвали в националния фолклорен конкурс "Диньо Маринов", да бъдат настанени и хранени в хотел "Тинтява" безплатно.

Използвани са материали на БТА