Британският вестник „Ивнинг Стандарт“ поставя България сред дестинациите, които най-вероятно ще бъдат добавени от британското правителство към зеления списък за пътувания в четвъртък.

Вестникът се позовава на анализатора Робърт Бойл, бивш директор на отдела за стратегии на компанията-майка на „Бритиш Еъруейз“ - IAG. Той прогнозира, че тази седмица 12 държави могат да бъдат поставени на по-ниско равнище на риск от зараза с COVID-19. Според него това включва и девет европейски страни, които са „силни кандидати за зеления списък“, пише БТА.

Сред тях са Австрия, България, Германия, Италия, Латвия, Литва, Полша, Словакия и Швейцария.

Хората, пристигащи във Великобритания от дестинации в зеления списък, не са длъжни да се самоизолират. До момента всички, пристигащи от страни в оранжевия списък, са задължени да се самоизолират у дома за 10 дни.

След падане на това ограничение се очаква засилен интерес към традиционните туристически дестинации като Италия, Испания, Гърция, България и други.

Вестникът съобщава, че Гърция вече предприема мерки за ограничаване на разпространението на "Делта" варианта на вируса, който може да бъде внесен в страната от британските туристи.