Грубо нарушение на обществения ред с изключителна дързост, което изразява явно неуважение към обществото – така прокуратурата определя нападението на мъж с брадва срещу курсанти по пътя между Сливен и Гурково.

В официалното съобщение от Апелативната прокуратура в Пловдив посочват, че до инцидента се е стигнало след среща на пътя на военните – петима младежи на 19-20 г. с „Ауди”, и „Опел Корса”, управлявана от 33-годишна жена. Именно там като пътник се возел и в последствие задържаният мъж.

„При движението си водачите на автомобилите са предприели няколко маневри – изпреварвания”, пишат от прокуратурата. Според бащата на един от курсантите, другата кола е притискала тяхната към мантинелата.

Опелът в крайна сметка препречил пътя на аудито и от него излязъл 32-годишният Й.П. (според пресцентъра на МО – Йордан Пенев), който с брадва нанесъл няколко удара по предното стъкло и капака на автомобила на курсантите. След това избягал с другата кола.

Снимка: bTV

Младежите достигнали до най-близката бензиностанция и повикали полиция, която задържала шофьорката на другата кола и агресивния пътник, който стигнал близо до Хаинбоаз. Започнато е бързо производство за хулигантство.

Установено е, че мъжът има пет присъди за кражби, лежал е в затвора и „е лице от активния криминален контингент”.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!