По-малко от седмица след побоя над командос във Войводиново, от Министерството на отбраната съобщиха за нов случай на агресия срещу военни. Този път потърпевшите са курсанти от Националния военен университет.

Инцидентът е от снощи, в района между Сливен и Гурково. Автомобилът на курсантите бил засечен от друга кола, от която излязъл мъж, който започнал да удря с брадва по предното стъкло.

Снимка: bTV

Курсантите подали сигнал на 112 и нападателят бил задържан. По-късно от Апелативната прокуратура посочиха, че на арестувания ще бъде повдигнато и обвинение.

От съобщението стават ясни и още обстоятелства около инцидента: "При движението си водачите на автомобилите са предприели няколко маневри - изпреварвания". Нападателят е бил пътник в едната кола, която е била управлявана от жена.

Според военното министерство задържаният е криминално проявен, с няколко присъди и над 20 криминални регистрации за кражби и хулигански прояви. В съобщението се посочва и името му – Йордан Пенев. Твърди се и че е от ромски произход.

Ресорният министър Красимир Каракачанов коментира случилото се лаконично: "Поредният вандализъм".