Директорът на Националната агенция за приходите Румен Спецов разпореди данъчни проверки на фирми свързани със съоснователя на партия „Величие“ Ивелин Михайлов и неговия „Исторически парк“.

Разследване на сайта Bird разкрива, че дружествата са натрупали над 650 хиляди задължения към приходната агенция. 

„Още днес съм разпоредил проверки. Сега по тази фирма и хората, които стоят и като лица на тази партия, вече има образувани производства, имаме подадени сигнали от преди няколко месеца за наличие на финансови схеми за измами“, коментира Спецов.

„Присъщо е за много фирми като имат нещо друго да правят с  парите да не ги внасят веднага в държавата и после да платят с 23% лихва. Това е нещо, което правим от много години. Ще платя до 2 седмици всички тези задължения, ще затворя фирмите, ще уволня хората и ще се лиши държавата от милиони приходи на година“, отговори Ивелин Михайлов от ПП „Величие“.

306 хиляди лева задължения на 6 фирми, свързани с Ивелин Михайлов. Още 343 хиляди лева задължения на 4 фирми, които във времето са били с негово участие. Оказва се и че Ивелин Михайлов има и 308 хиляди лева задължения като физическо лице.

Според Михайлов сигналите за финансови измами за изпратени от един човек, но без доказателства.

„В момента, ако аз отида в полицията и подам срещу вас жалба или донос, те са длъжни и вас да разследват. Това нещо, което се прави, е да обвиняват хора и да се очернят без съд и присъда", категоричен е той.

Справка на bTV в Търговския регистър полазва, че Ивелин Михайлов е или е бил в управлението на 46 фирми. Той е имал и участие в близо 40 компании.