Националната агенция по приходите (НАП) проверява бившия финансов министър Владислав Горанов, потвърдиха от агенцията за bTV.

Засега го проверяват само като физическо лице – дали има разлика между приходите и разходите му. При големи разминавания, ще бъде проверена и фирмата му.

Наскоро в. „Сега“ написа, че НАП е започнала проверка на Горанов заради купените от едноличната му компания „Трилема Кансълтинг“ офиси на бул. „Цариградско шосе“ в София на стойност 750 хил. лв.

Пред bTV тогава бившият финасов министър заяви: "Сделката е финансирана от търговската дейност на компанията и търговски кредит". Отново потърсихме за коментар Владислав Горанов с въпроси дали от него са изисквани докмунти и дали проверката го притеснява. За момента няма отговор.

Служебният финансов министър Асен Василев не изключи освен Горанов под прицела на данъчните да попадне и вътрешният министър Бойко Рашков, след като стана ясно, че притежава 19 имота. В декларацията му от 2020 г. година те са описани.

„За господин Рашков, доколкото знам се каза, че има много апартаменти, но никой не казва че има разлика между приходите и разходите, ако такова има, разбира се НАП трябва да влезе и да провери“, уточни Василев.

Въпросите за друга проверка – тази на директора на НАП Румен Спецов, министърът пренасочи към главният прокурор. Прокуратурата проверява дали Спецов е продал фирма със сериозни задължения на малоимотен.