Има ли Бойко Рашков 19 имота и по какъв начин ги е придобил? Този въпрос зададе Маноил Манев от ГЕРБ относно имотното състояние на вицепремиера и министър на вътрешните работи.

От ГЕРБ попитаха още как Рашков, който цял живот е бил държавен служител, има 19 имота, като се позоваха на медийна публикация. Изброиха апартаменти в София, Несебър и Стара планина.

„Повече от 19 имота за милиони – от един държавен служител цял живот. Важно е да чуем отговора му за оная резиденция на шейх. Много е лесно да се явяваш като носителя на правдата в едно правителство, назначено от президента, и да продължаваш да мълчиш с какви пари един следовател, след това шеф на Бюрото за контрол на СРС-та, после преподавател, взе, че направи такава имотна сага около себе си.“, коментира Манев.

Имотите са описани и от самият Рашков в негова декларация за имущество и интереси за периода, когато е бил председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.

Основанието за придобиването им гласи „брачен договор“. bTV поиска позицията на Бойко Рашков с писмо до МВР и го потърси по телефона. За момента той не коментира.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!