План за ускорено изграждане на националната детска болница да представи до 1 месец в Народното събрание министъра на здравеопазването, решиха депутатите. Създава се интернет страница, на която ще се публикува цялата информация за изграждането на болницата.

Вносители са управляващото мнозинство. Опозицията не очаква това да доведе до реален резултат.

„В тези 4 точки няма обозрим срок кога трябва да приключи този проект“, каза Иван Ченчев, БСП.

„Оптимистичните срокове са 4-5 години, а реалистичните срокове за мен са малко по-големи“, смята Костадин Ангелов, ГЕРБ.

„Основният лайтмотив тук е: на слабото правителство им пречат законите. На слабите министри им трябва патерица на Народното събрание“, заяви Гроздан Караджов, ИТН.

„Ние не се намесваме в изпълнителната власт, не показваме недоверие. По-скоро показваме на избирателите, че това е наш приоритет“, каза Васил Пандов, ПП-ДБ.

Вносители на проекторешението са Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски, Костадин Ангелов, Джевдет Чакъров, Васил Пандов и Александър Симидчиев. Според вносителите усилията на всички държавни органи следва да бъдат насочени към своевременното изграждане на Национална детска болница.

В този смисъл, взаимодействието между всички държавни органи е от изключителна важност, а получаването на навременна информация в Народното събрание относно процеса на изграждането на Национална детска болница би спомогнало за преодоляването на възникнали проблеми, разрешаването на които е в правомощията на Народното събрание.