„Поздравявам всички трудещи се с празника на труда и се гордея, че днес съм с работниците, които изграждат ЛОТ 4 на магистрала „Тракия”. Тук има повече работници в момента, отколкото хората, които БСП успя да събере от цялата страна, и да ги закара в София”. Това заяви пред работниците премиерът Бойко Борисов докато инспектира строителството на отсечката от магистралата, съобщи правителствената информационна служба.

Така Борисов отговори почти мигновенно на социалистическата партия, която събра около 3000 недоволни души на протест в София.

„Любопитно е, че тук всички знаеха, че има митинг в София, но не знаеха че е на БСП, защото бяха прочели че ще се организира някакъв протест. Колкото до призивите на БСП, най-добре е да чуят един 65-годишени булдозерист, който от сутринта работи на ЛОТ 4, и според който - „тук има работа за целия китайски народ, стига на човек да му се работи”, продължи да коментира министър-председателят организираната от социалистите проява, на която ГЕРБ получи „червен картон”.

"Щастлив съм, като гледам мостовете, естакадите и кръговите движения, които се изграждат, и съм оптимист, че сроковете ще бъдат спазени и през юли ще може да се пътува удобно до морето. Най-големият ми оптимизъм го дават хората, които работят, защото те се гордеят, че изграждат грандиозни проекти", добавил още премиерът, този път цитиран от "Фокус".

Според премиера празникът на труда се усеща по-добре сред работещите, които изпълняват срокове, и виждат как магистралата израства под ръцете им, отколкото в Борисовата градина на митингите на БСП, добавя пресслужбата на Министерския съвет.