На 1 май социалистите по традиция се събраха да отбележат празника на труда. От БСП заложиха на протест срещу управлението на ГЕРБ. Демонстрацията премина под надслов „Първи май - ден на гнева” и събра около 5000 души.

Социалистите показаха червен картон на управляващите, протестирайки срещу ниските доходи и стопирането на проекта АЕЦ „Белене". Те се опитаха да предизвикат вот на недоверие за електроцентралата, който се провали на финалната права след отеглянето на „Атака”.

Младежите социалисти пък се отчетоха с акиция „Бюджет, та дрънка". Те събират жълти стотинки, за да "върже" бюджета финансовият министър Симеон Дянков. „Червените” ще проведат и протестното шествие, което ще премине по софийските улици.

"ГЕРБ спря да плаща за свършена работа и създаде държава, която всеки ден си мени акъла. Това е антинационална власт и тя трябва да си ходи", каза лидерът на партията Сергей Станишев.

„Имаме министър-председател, който иска да учи другите народи как да се справят с кризата, а я направи непосилна за собстените си граждани”, каза депутатът от БСП Румен Овчаров.

Доскорощният президент Георги Първанов също участва, но не беше поканен на трибуната, сред официалните лица.