Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров награждава с грамота работещите в отделението по „Анестезиология и интензивно лечение“ на МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ в Лом. Повод са проявените от екипа професионализъм, отговорност и всеотдайност при положените грижи за пациент, за когото битката с COVID-19 е продължила критичните четири месеца, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

В bTV Новините ви разказахме за случая на 62-годишния Димитър Цветанов, който прекара 135 дни в ломската болница след усложнения от COVID-19.

Той е хоспитализиран в края на месец февруари тази година с двустранна пневмония и тежка дихателна недостатъчност. Лекарите го интубират, след което в продължение на месеци мъжът е на апаратна вентилация. След възстановяване на спонтанното дишане и рехабилитация 2-3 пъти дневно пациентът е изписан от лечебното заведение.

Димитър Цветанов вече е вкъщи при близките си. Предстои му дълъг възстановителен период.

„Изключително съм благодарен на на лекарите, на сестрите и на санитарите, които са се грижили за него и го върнаха към живот“, каза жена му пред bTV.