МВР пусна кадри от премахването на палатковия лагер от “Орлов мост” рано тази сутрин. Действията на полицията по освобождаването на движението на трите блокирани кръстовища в София започна малко след 4:00 ч.

Снимка: МВР
Автомобилите вече преминават свободно при Ларгото, Ректората и “Орлов мост”. От МВР потвърдиха, че се провежда "специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред.

На брифинг в СДВР зам.-началникът на “Охранителна полиция” комисар Тони Тодоров подчерта, че повече няма да се допуска блокирането на движението в София.

От полицията обясниха, че 12 души са били задържани. Всички те са освободени, като са им съставени актове. Сред тях беше и пиар експертът Арман Бабикян, като пред bTV той коментира, че е бил арестуван заради неспазване на полицейско разпореждане.

Снимка: МВР
Палатковите лагери във Варна и Пловдив също бяха премахнати. По думите на полицията в двата града са получили разбиране и съдействие от страна на протестиращите. Двама души бяха арестувани във Варна. По-късно бяха освободени.

Хората във Варна са категорични, че палатките ще останат пред сградата на общината. В знак на протест те ще поставят камъни отпред.

Снимка: МВР
В Пловдив при шестима от задържаните е установено наличие на алкохол в кръвта между 0,80 до 2,52 промила. При 6 лица е констатирано, че имат криминални прояви за кражба и икономически престъпления.