МВР няма данни Стайко Стайков да е напускал страната, каза вътрешният министър Младен Маринов на граничния пункт „Капитан Андреево”. Синът на арестувания бизнесмен Миню Стайков все още не е разпитван и версията за неговото отвличане не е потвърдена.

„Към момента нямаме данни, които да потвърждават версията на Стайков”, подчерта вътрешният министър.

Специализираният наказателен съд ще реши утре дали да задържи за постоянно в ареста изненадващо появилия се син на Миньо Стайков. 

Назначени са медицински експертизи.

„Стайков твърди, че не е в състояние, в което да дава данни на полицията. В момента, в който това стане възможно, колегите ще разговарят с него, за да изясним всички факти и обстоятелства по неговото отсъствие”, каза още Младен Маринов.

По думите му Стайков каза, че му се „губят моменти и няма спомени”.

Във връзка с инцидента, при който бодигардовете на Стайко Стайков отидоха в МВР болница, където е настанен той, и поискаха да поемат охраната му, Маринов подчерта, че лечебното заведение е достатъчно добре охранявано и няма по-сигурно място за него.

Стайков се оказа в МВР болница, след като по-рано беше приет в „Пирогов” с контузии по главата и тялото. Пред разследващите наследникът на алкохолния бос Миню Стайков е обяснил, че е станал жертва на отвличане.  

Той се намира в интензивното отделение и предстои да се прецени дали състоянието му позволява да участва в съдебен процес. Софийската градска прокуратура образува проверка по случая.