Нов инцидент с появилия се вчера, след близо 5-месечно издирване, син на бизнесмена Миню Стайков – Стайко Стайков. Бодигардовете му отишли в МВР-Болница, където е настанен за лечение и поискали да поемат охраната му.

„Поискали са да осъществяват допълнителна охрана, нищо повече. Обяснено им е, че не може да осъществява такава охрана, заминали са си и това е”, коментира Георги Хаджиев, директор на СДВР.

Стайко Стайков беше транспортиран в МВР-Болница снощи, след като по-рано беше приет в „Пирогов” с контузии по главата и тялото. Пред разследващите наследникът на алкохолния бос е обяснил, че е станал жертва на отвличане. 

„От Софийска градска прокуратура има образувана проверка по казуса със заявените данни от г-н Стайков и ние в момента извършваме проверка, допълни Хаджиев.  

Снимка: btvnovinite.bg

„Има твърдения, че спрямо лицето са упражнявани неправомерни действия, но до настоящия момент не са потвърдени”, посочи Христо Терзийски, директор на ГДНП.

Снимка: btvnovinite.bg

Стайко Стайков остава в интензивното отделение. Тепърва ще се прецени дали състоянието му позволява да участва в съдебен процес.Таксиметровият шофьор, който го закарал до дома му в неделя разказва, че в поведението на клиента не е имало нищо необичайно.

„Вземам го от точка „А”, закарвам го до точка „Б”. Без всякакъв конфликт, без въобще нищо. Качих го от мола на „Черни връх” и го закарах до Бояна. И това е. Дори да е отвличан, най-нормалното нещо е, ако е избягал и ако са го пуснали, да махне на първото такси и да се прибере”, каза таксиметровият шофьор и допълни, че Стайков-младши е носел противогрипна маска, не е носел пари в себе си и охраната е платила за превоза.

Снимка: btvnovinite.bg

Адвокатът на Стайков, Любомир Таков, обясни пред bTV, че e разбрал за отвличането на клиента му още в неделя вечерта.