Монасите от Шаолин ще посетят България с два спектакъла "Мистичната сила на кунг фу" – на 22 и 24 февруари 2020 г. в София и Варна.

Повече от 1500 години легендарните монаси от Шаолин са признати за майстори на енергията. Вътрешната енергия на човека – Ки и нейното овладяване, води до невероятни постижения, които изглеждат невъзможни за обикновените хора.

Тя може да бъде блокирана или стимулирана чрез медитация и техники на дишане, така че да се изолира болка или нараняване за кратък период от време, а също така може да бъде използвана и за лечение. В манастира Шаолин, в близост до свещената планина Суншан, дзен будистите започват да практикуват физическо и духовно усъвършенстване още от най-ранна възраст.

Монаси от най-различни възрасти ще представят у нас историята на Шаолин чрез майсторски изпълнени физически упражнения в група от 18 човека, водени от своя възрастен учител. Те ще демонстрират ненадминатото си кунг фу и ки гонг майсторство, постигнато с дългогодишен труд.

Билетите за спектакъла в София са на цени от 35 до 85 лв., а във Варна – от 25 до 60 лв. в зависимост от местоположението в залите.