Сблъсъци, насилие и арести - 56-ят ден от началото на гражданското недоволство у нас се оказа най-интензивен от гледна точка на противопоставяне между протестиращите и органите на реда.

Кадри на „Ройтерс“ и bTV момента на ескалация на напрежението точно преди началото на полицейската атака, довела до разчистването на демонстрантите и палатковия лагер на площад „Независимост“.

След цял ден в опити за щурм на новата сграда на Народното събрание протестиращи  отново се събраха вечерта в „Триъгълника на властта“, за да поискат оставката на управляващите от ГЕРБ и главния прокурор Иван Гешев. Сред тях обаче отново имаше много провокатори, които търсеха конфликт със служителите на реда.

Полицейският кордон бе подложен на канонада от самоделни бомби и най-различни пиротехнически изделия в продължение на часове.

Към 22:50 ч. жандармерията и специализираните сили предприе атака, която доведе не само да разчистването на площад „Независимост“ от протестиращите, но и до премахването на палатковите лагери на гражданско недоволство.

Вижте момента на ескалация на напрежението точно преди началото на полицейската атака във видеото с кадрите на „Ройтерс“ и bTV.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!