От МВР обявиха, че се работи по всички версии за отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев.

Към момента не се отхвърля нито една версия за случая с отравянето на Гебрев. Това каза в Кюстендил вътрешният министър Младен Маринов на въпрос дали Гебрев може да е станал жертва на частни интереси в България.

„Нито една версия не изключваме до момента, в който не бъде отхвърлена от събраните факти, обстоятелства. Образувано е досъдебно производство за опит за убийство срещу неизвестен извършител”, каза вътрешният министър Младен Маринов.

„Към 2015 г. разследващите работеха по това, което са имали към момента, така че в хода на тази работа са изследвани всички места, където потърпевшият е бил, всички възможни начини за поглъщане или допир с отровно вещество. Това е направено още през 2015 г.”, заяви Младен Маринов.

Вътрешният министър обяви, че разследването продължава.

Само по bTV бившият министър на отбраната Бойко Ноев показа лабораторните резултати от изследването, което е било направено на Емилиян Гебрев от финландския институт "Верифин".

През април 2015 г. Бойко Ноев е до болничното легло на Емилиян Гебрев, докато той се бори да оцелее.

„Обадиха ми се по телефона, че умира във Военна болница и отидох там. Като бивш министър на отбраната познавам лекарите в болницата”, каза Бойко Ноев.

Докладът до "Верифин" бил поръчан от ВМА, но го платил Гебрев.

„Искам да ви кажа за „Верифин” това, което каза главният прокурор – това са някакви пестициди, мухозоли, руколи. Това не е верно. Тук пише едно изречение – "Намерени са два химикала, единият – органофосфорен", който не е в списъка на химическата организация, „Новичок” сега ще влезе в списъка. На последна страница – "другият органофосфорен химикал не можа да бъде идентифициран", допълни Бойко Ноев.

Той е бил разпитан като свидетел.

„Гебрев не е тровен в ресторанта, там е припаднал. Трето, той не пие кафе”, поясни Ноев.

Гебрев и днес отказа да коментира темата. Случаят ще бъде обсъден утре в Комисията за контрол над службите, на закрито заседание.