Митнически служители откриха два пакета с общо 1002 грама хероин при проверка на лек автомобил на Митнически пункт „Лесово“.

Колата е с чуждестранна регистрация и е влизала от Турция към България. Управлявана е от молдовски гражданин с инициали С.Б.

Намерен хероин
Снимка: Агенция "Митници"

Превозното средство е селектирано за щателна проверка от служители от отдел „Борба с наркотрафика“ и оперативните митнически служители на пункта, при която инспекторите откриват в чанта с личен багаж на шофьора пакет, облепен с кафяво тиксо.

Такъв пакет е открит в хода на контролните действия и на дъното на хладилна чанта, в която е имало хранителни продукти. Установено е, че двата пакета съдържат хероин.  

Намерен хероин
Снимка: Агенция "Митници"

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Окръжна прокуратура - Ямбол е задържала за срок до 72 часа молдовския гражданин С.Б. Предстои Окръжна прокуратура - Ямбол да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.