Столични полицаи задържаха 23-годишен, разпространявал наркотици на територията на ж.к. „Люлин“. Наложена му е мярка „задържане под стража“.

Мъжът е заловен в хода на специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с разпространяването на наркотици, проведена на 16 март в столичния квартал. В нея са участвали криминалисти на Девето РУ на МВР-София.

При претърсване в жилището на заподозрения е намерен близо килограм различни наркотични вещества - множество пликчета с растителна маса, таблетки, два вида бели вещества (кристалообразно и твърдо), електронни везни, сигнален и въздушен пистолети, тетрадки със записки и сума пари.

Резултатът от изготвената експертна справка показал, че иззетата дрога е 381,31 грама коноп, 336,22 грама амфетамин, 97,66 грама хероин, 47,94 грама кокаин, 8,57 грама МDМА и 17 таблетки.

След докладване на събраните материали е образуваното досъдебно производство в Софийска градска прокуратура. Задържаният е привлечен като обвиняем по чл.354 а от НК. Наложена му е мярка „задържане под стража“.