Кампанията за местните избори започва по bTV. Очаквайте най-горещите дебати, интервюта и специални репортажи от водещите на публицистичните ни предавания, от нашите репортери и кореспонденти.

Кандидатите за доверието на българите от основните формации влизат в „Тази сутрин“, „Лице в лице“ и „120 минути“.

Утре сутрин в едночасова битка зад банките в студиото на „Тази сутрин“ застават шестимата кандидати да влязат в кабинета на кмета в Благоевград. Всеки зрител на bTV ще може да се ориентира ясно какви решения предлагат кандидатите за кметове и общински съветници, за да направи най-добрия избор за своето място.

„Интересното е, че за първи път кой ще участва в тези дебати - ще определи експресната социология, която нашите партньори от „Алфа Рисърч“ и „Маркет ЛИНКС“ правят специално за нас в тази предизборна кампания“, казва водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев.

„Освен да отговорят на директните въпроси от своите съграждани, кандидатите за кметове ще трябва да защитят и своите решения по ключовите проблеми за всеки от градовете. Тези ключови проблеми отново ще бъдат определени от експресните социологически проучвания“, посочва водещата на „Тази сутрин“ Мария Цънцарова.

„Встрани от всички политически емоции, които традиционно са горещи, ние знаем какво правим, защото сме една доста добре смазана машина на колеги с много опит“, казва водещият на „120 минути“ Светослав Иванов.

„Искаме да е изненада за нашите зрители. При всички случаи ще бъде интересно, любопитно и интерактивно. Ние  тук сме специалисти по това да показваме всички измерения на събитията“, коментира водещата на „Лице в лице“ Цветанка Ризова.

За началото на предизборната кампания Ханс Мар, член на редакционната колегия на СМЕ,  пристигна в България. Той ще проследи процеса на организация на работа за обективно и безпристрастно медийно отразяване в ефира на bTV.

„bTV ще отрази кметската надпревара в София, като се придържа към най-високите медийни стандарти, както обикновено. bTV ще отрази тази тема със същото старание и внимание към детайлите, както и всички останали изборни новини. bTV е доказала своята независимост и представлява неразделна част от медийната общност“, казва Ханс Мар, старши консултант „Новини“ на СМЕ и член на редакционната колегия на СМЕ.

В следващия месец ще ви покажем проблемите на всяко населено място и идеите, с които кандидатите обещават да ги решат. bTV ще проследи предизборната кампания на всички свои платформи.