Във връзка с номинацията на Антон Хекимян за кандидат за кмет на София bTV Media Group подчертава, че доверието и способностите на редакцията на bTV Новините са доказани в продължение на повече от 20 години.

bTV Media Group ще приложи редица мерки през предстоящия изборен сезон с цел да защити името и репутацията си като една от най-обективните и надеждни медии, както и да гарантира прозрачно отразяване.

Временно ръководството на нюзрума на bTV ще бъде поето от Ралф Бартолaйт, главен изпълнителен директор на компанията и журналист с богат международен опит.

„Приемаме въздействието от създалата се ситуация много сериозно. Посвещавам се изцяло на новинарския екип на bTV. Ще работим двойно по-усърдно, за да докажем нашата обективност и независимост. Това е нашият приоритет номер едно, както винаги! Самият аз имам дългогодишен опит като журналист, политически редактор и чуждестранен кореспондент. Ще направя всичко възможно заедно с новинарския екип да предоставяме и в бъдеще един чудесен журналистически продукт“, подчерта Ралф Бартолaйт.

Как ще се отрази новината за предложението за кандидат-кмет на София от партия ГЕРБ върху работата на нюзрума?

„bTV Новините продължават да изпълняват основната си мисия да информират българската аудитория коректно и независимо по всички важни теми. Предприемаме допълнителни мерки, за да включим независим мониторинг на нашите новини и актуални предавания. Искам да уверя всички зрители, че нюзрумът на bTV следва най-високите журналистически и професионални стандарти“, посочи главният изпълнителен директор на bTV Media Group.

Пълната позиция на bTV Media Group: