Коалицията ГЕРБ-СДС регистрира кандидата си за кмет на София. Това е журналистът Антон Хекимян. Документите за регистрацията на кандидата за кмет и на кандидатите за районни кметове и общински съветници бяха подадени в ОИК-София.

„Намираме се в нестандартна ситуация. Решението няма как да бъде взето лесно. Взел съм го напълно съзнателно, лично аз и след време, което поисках да ми бъде отредено. Да помисля, да преценя ситуацията. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с г-н Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът за кмет на ГЕРБ“, бяха първите думи на Антон Хекимян.

„Разбрах от него, че имам номинация от структурите на партията и помолих за време да помисля, защото това не е нещо, което трябва да бъде взето за секунди като решение. Получил съм уверението за това, че ще имам възможност самостоятелно да взимам решенията си. Обсъдили сме екип, стратегия. Хора, с които ще работим заедно за това София да изглежда още по-добре“, каза още Хекимян.

„Извървял съм целия си път пред обектива и като публична личност. Никога не съм имал какво да крия и не смятам, че когато стоиш пред камера, има изобщо какво да скриеш. Съобразявал съм се с всичко, което трябва да запази моето добро име като журналист и името на медията ми“, посочи още той.

Визията му за София е градът да бъде още по-модерен и още по-зелен. Да бъде отворен към инвестиции, към младите хора, но преди всичко поставя като акцент образованието.

„Образованието ще донесе още повече потенциал на града, ще донесе кадри на града и ще го развие“, допълни Антон Хекимян.

Няма да бъдат забравени и големите инфраструктурни проекти, които по думите му трябва да бъдат довършени, за да може София да се превърне в столица, която да докаже първенството си в европейската класация.

„Получавайки предложението да бъда кандидат за кмет на София, си дадох сметка, че искам да продължа да работя за обществото. През целия този път съм го правил и смятам, че мога да го правя от другата страна“, каза още Антон Хекимян.

Той заяви, че в предстоящата кампания ще бъде себе си и ще бъде близо до хората. На въпрос кое ще е първото нещо, което ще направи като кмет, ако спечели изборите, посочи, че това ще е инспекция на абсолютно всички ремонти в София.

"Ние сме тук не да регистрираме Антон Хекимян като кандидат за кмет. Тук сме, за да регистрираме победата, която ще постигнем заедно. Благодарим на Хекимян, че прие номинацията при една нелека битка и избра страната на професионалистите. Нашата листа има изключителни попадения, нови лица", каза от своя страна председателят на СОС Георги Георгиев.