В Сливен нощните заведения вече са затворени – с цел ораничаване на разпространението на COVID-19. Собствениците им се събират на протест, а пред Военна болница доброволци донесоха храна за лекарите на първа линия. 

Тази нощ клубовете изпратиха последните си клиенти и затварят до втори ноември или до второ нареждане. В един от местните ресторанти е имало резервация за сватба с 200 гости. Масовите мероприятия в града, обаче, вече са забранени.

Снимка: btvnovinite.bg

„Всичко сме взели, те имат подготовка. Тези продукти не може да се купят в последния момент, утре е неделя. Предния път, когато ни затвориха, в петък 13-и, бяхме 100% натоварени и всичко се бракува“, коментира управителят Димитър Христов.

Въпреки заповедта общината организира масови мероприятия за празника на Сливен – базар и фестивал с деца от цялата страна. Обяснението – не могат да отпратят деца, а нощувките вече са платени.

Снимка: btvnovinite.bg

Собствениците на заведения обвиниха властта в двойни стандарти и излязоха на протест. На този фон – COVID леглата във Военна болница са пълни, а доброволци дариха вода и храна за медиците.

Дарение ще има и за инфекциозното отделение на областната болницата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!