В Сливен затварят нощните заведения и предлагат дистанционно обучение. Със заповед на областния управител Чавдар Божурски от 24 октомври до 2 ноември включително се въвеждат временни епидемични мерки на територията на област Сливен.

През посочения период не се допускат посещенията в дискотеки, нощни барове и клубове и други подобни заведения за развлечение на закрито. Не се допускат групови празненства на закрито, в това число сватби, кръщенета и др.

Посещенията в кафенета, местата за хранене и ресторантите на закрито и открито се допускат при заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. метра от нетната търговска площ.

Всички собственици и управители на обекти с обществено предназначение и други обекти, предоставящи услуги на гражданите – лечебни заведения, аптеки, обществен транспорт, магазини, места за хранене и др., трябва да засилят контрола за спазването на физическа дистанция от 1,5 метра между лицата, за хигиена на ръцете, дезинфекция и носене на защитни маски за лице или друго средство, покриващо устата и носа.

Изключение от задължението да се носят предпазни маски се допуска за клиентите в местата за хранене, кафенета и ресторанти.

Началникът на РУО-Сливен ще представи предложение пред образователния министър за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда за срок от 10 дни, за учениците от пети до дванадесети клас в онези учебни заведения, където има над 20 процента заболели и карантинирани ученици и педагози.