За 14 поредна година списание „Мениджър“ провежда най-престижния конкурс за висши мениджъри в България. През 2021 година издателите на списанието продуцират документален филм, озаглавен „Мениджър на годината 2021 – Изкуството на успеха“, който представя лидерите, които вдъхновяват със своя личен пример. Филмът ще се излъчи на 28 ноември, неделя от 16.00 часа по bTV.

Водещ в това филмово пътешествие в света на успеха и таланта е актрисата Теодора Духовникова, а на финала на лентата зрителите ще разберат кой от десетимата топ мениджъри на страната получава титлата Мениджър на годината 2021 година.

Филмът е своеобразен портрет на изкуството в бизнеса. Макар на пръв поглед да нямат допирни точки „Мениджър на годината“ дава различна перспектива - финалистите в конкурса са представени през призмата на творческия дух и креативността, която предоставя друг, по-ясен поглед върху тяхната работа и роля на бизнес лидери.

bTV Media Group  е медиен партньор на конкурса. 

За конкурса „Мениджър на годината“ 

„Мениджър на годината“ отличава бизнес лидерите, които създават, прилагат и утвърждават най-добрите управленски практики, включващи спазването на високи етични стандарти и социална отговорност. През 2021 година 44 кандидати от 17 водещи сектора на икономиката подават документи за участие в конкурса. 35 от тях преминават във втори кръг, от който са излъчени и 10-те финалисти.

Финалистите в надпреварата са определени чрез специално създадена за конкурса методология, изпълнявана по традиция от консултантска компания „Делойт България“. При оценката на участниците се отчитат както финансовите им постижения, така и лидерските им качества чрез 360-градусови интервюта със служители и партньори. Нов компонент от методологията през 2021 година са постиженията в посока дигитализация и автоматизация на процесите, както и два важни аспекта в мениджмънта, които последната турбулентна година извади на преден план – гъвкавост и устойчивост. Приходите за 2020 г. на управляваните от финалистите компании сумарно са над 974 милиона лева, а общият брой служители, които осигуряват – 7 295 души.

Акцент в „Мениджър на годината“ са моралните критерии. Всеки претендент за големия приз е приел Етичния кодекс на конкурса. Документът обобщава ценностите, принципите и отговорните практики, които създават култура на почтеност и ръководят бизнес поведението на кандидатите за конкурса. С подписването му всеки мениджър декларира, че води бизнеса си честно, прозрачно и прилага добри управленски практики.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!