Високо напрежение и мощни турбуленции във властта и днес. Въпросът ще има ли ротация, или нови избори и днес не получи своя отговор. Тонът между партньорите в сглобката се изостри. Стигна се и до обидни реплики между Делян Пеевски и Христо Иванов.

Напрежение между партиите внесе и темата коя компания да строи новите реактори в Козлодуй. Всичко от репортерите на bTV от Народното събрание и Министерския съвет.

Тежък ден и остър тон днес в парламента. Скандалите бяха по две линии. Бойко Борисов атакува ПП, че с меморандума само се правят, че искат да спрат политическите назначения в регулаторите. А всъщност - техни хора са назначени на редица позиции.

Последва втори сблъсък - между Делян Пеевски и Христо Иванов, който носеше и обиден характер.

Пеевски обяви, че "Иванов лъже, седял е в скута му и е пил мазно турско кафе". А Иванов отговори - тази професия с компроматите е по-древна от политическата.

За финал - и опозицията се намеси в обидите и репликите.

Напрежението в сглобката днес се задълбочи. Борисов обвини ПП-ДБ, че с меморандума поставят условия да няма политически назначения на ГЕРБ, а самите те ги правят.

„Запознах се с меморандума вече и ми е като попската работа - защото там се казва - няма да слушате какво говорят, а ще гледате какво правят“, каза лидерът на ГЕРБ.

„На никого не му трябват избори, това е ясно. Едно време беше - всичко зависи от Бойко. Ами вече не зависи всичко от Бойко, а от тези регулатори“, заяви Кирил Петков от ПП-ДБ.

А Делян Пеевски втвърди тона към ПП и ДБ. Но най-вече към Христо Иванов, който според него искал да овладее съдебната система чрез конкретни назначения.

Христо Иванов пи мазно турско кафе в кабинета ми и седя в скута ми. Днес каза, че отново ще извади темата ДПС. Коя бе, приятелю мой? Маските трябва да паднат, Христо. 9 месеца крепихме правителството. Всичко свърши.

Ние сме древна професия, но професията, в която се вадят подобни компромати и превръщаш контакта със себе си в компромат, е по-древна от нашата“, каза Пеевски.

Опозицията също подхвана темата. А междувременно на кадри от пленарната зала се вижда, че Пеевски и Йордан Цонев влизат в остър словесен сблъсък с Кирил Петков, Атанас Атанасов и Даниел Лорер. Не стана ясно обаче по кой въпрос.

След всичко това преговорите между партньорите изглеждат все по-трудни.
Въпреки това, днес се чуха призиви за успокояване на страстите и сядане на масата на преговорите. Дали ще успеят да излъчат преговорни екипи и какви - предстои да видим в следващите 13 дни до ротацията.