35-годишен мъж беше ранен, след като камък уцели прозореца на бързия влак Благоевград – София.

Инцидентът е станал в района на столичния квартал „Факултета”. Първа помощ на мъжа оказали други пътници, а началник-влакът веднага се обадил на телефон 112.

Инцидентът е станал снощи около 21:50 ч. Влакът е уцелен от камък, който пробива стъклото и буквално разбива главата на мъжа. Във вагона е настанала паника, разказва началник-влакът. 

Счупено е и стъкло на странична врата на втория вагон от композицията.

Работещите в БДЖ споделят, че подобен род агресия се е превърнала почти в ежедневие.

„Неизвестно лице хвърли камък, счупи стъклото и пострада един пътник. Нараняванията не са малки, имаше доста кръв, човекът се уплаши”, разказа кондукторът Иван Сулев.

„Имаше малко и паника, стрес, някои по-емоционални снимаха с телефони, възмущават се от положението”, каза началник-влакът Иван Иванов. „Щетата във влака – едно стъкло, не мисля, че е проблем, човешкият живот струва повече”, допълни той.

От началото на 2018 г. това е 19-ият случай, при който влакове на „БДЖ-Пътнически превози” са замеряни с камъни, посочват от железниците. За същия период на 2017 г. са регистрирани 42 случая, а за цялата изминала година са 76, от които е пострадал един пътник.