"На 20 март в 13:55 часа в районното управление на Казанлък е получен сигнал от телефон 112 за масово сбиване в района на пазара в близост до Съдебната палата в града. Сигналът своевременно е подаден към патрулите, които са били наблизо, но са и били забавени заради преследване и задържане на неправоспособен водач на МПС.

Колегите са получили сигнала в 13:57 часа, а в 14:01 часа те вече са били на мястото на инцидента. Заради светлинния и звуков сигнал, който е бил подаден от патрула, участниците в конфликта своевременно са се разпръснали".

Това обяви на брифинг старши комисар и директор на полицията в Стара Загора Лазар Христов.

"На място полицаите са установили ранени лица и са подали сигнали към медицински екипи. По стечение на обстоятелствата обаче само един екип се е отзовал и транспортирането на ранените също се е забавило.

По записи на камери в района са задържани автомобилите на извършителите. Колите и участниците са заловени на три локации в града. Оказана е медицинска помощ на 11 лица, едно от тях е починало от раните си в Казанлък.

Други 8 лица са настанени на територията на Казанлък и в болницата в Стара Загора. Пет лица са с опасност за живота, три от тях са в крайно тежко състояние", обясни Христов.

След денонощната работа на служителите на МВР е образувано досъдебно производство и материалите са подадени към Окръжната прокуратура, посочи още той.

"Иззети са сечива, с които въпросните граждани са упражнявали своя труд. Освен това за взети дървени пособия, прът и колове, брадви и ножове", съобщи окръжният прокурор Дичо Атанасов. 

"За пет лица има достатъчно събрани доказателства за повдигането на обвинения - една жена, един непълнолетен и трима пълнолетни. Те бяха привлечени към наказателна отговорност", посочи още той.