Загиналият при масовия бой с кирки в Казанлък е баща на две деца. Той е бил на 37 години и е трябвало да е част от дело за друг побой. Това каза кметът на село Манолово, откъдето е и жертвата.

След побоя вчера няколко души са в болница с опасност за живота. Случаят е от Казанлък и в него участват две ромски фамилии. По обяд два буса и няколко автомобила спират на улицата до пазара в Казанлък. По улиците започват да се вървят около 30 души с мотики, брадви, бухалки и ножове.

Два ромски клана е трябвало да се явят на дело в съда, но внезапно започва разправията.

Задържани са 11 души. Враждата между двете семейства е стара, а преди години има и сгазено дете пак при инцидент между двете фамилии.

Таирови и Бижеви имат проблеми помежду си от години. Последният инцидент не е единствен. Преди месеци те се сбиват и пред полицейското управление.

Според местните искрата се запалва от нещо дребно, но понеже се движат с кирки и брадви - се стига до масовия бой и трагедията.

В Павел баня ще се следят училищата, където учат и децата на двете фамилии.

Вижте във видеото какво коментираха за масовото сбиване социалният антрополог Харалан Александров. доц. Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР и доц. Алексей Пампоров от Института по философия и социология на БАН.