Председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри, вън" Мая Манолова се обяви за забрана на строителството в зона А по Черноморското крайбрежие. Това стана на брифинг на плажа "Алепу".

Вчера стана ясно, че ще има рестарт на проекта на "Алепу вилидж", станал известен като "подпорната стена".

Новият собственик - Стоян Василев, е общински съветник в Приморско от партия МИР и е брат на член на партията на Манолова.

„Нямаме нищо общо с тази порочна сделка. Строежът на Алепу трябва да се премахне, независимо дали от стария или новия собственик. Тук сме, за да защитим обществения интерес. Виновните за поредицата нарушения, а вероятно и престъпления, трябва да бъдат наказани. Каквото и да е решението на съда, този комплекс не може да бъде изграден - просто хората няма да позволят“, заяви Манолова.

„Няма как собственикът да бъде прикачен към „Изправи се! Мутри вън!“. Защото той е член на друга партия и от друга партия е общински съветник в Приморско", каза Манолова.

Манолова призова новия собственик да демонтира строежа и да се откаже „от всякакво изграждане на комплекс, подпорна стена, къщичка за птици или друга фантасмагория“.

„Няма да позволим този комплекс да бъде довършен. Българското Черноморие е обезобразено, за да са удовлетворени различни търговски интереси на различни фирми и приближени до властта олигарси. На това трябва да се сложи точка. Подготвили сме промени в Закона за черноморското крайбрежие за забрана на строителството в Зона А“, заяви председателят на ПГ на „Изправи се! Мутри вън!“.