Шефът на Районното управление в Стамболийски временно беше отстранен от длъжност. Въпреки това, в пловдивското село напрежението след убийството на младия мъж Димитър Малинов, остава.

Протестите в Цалапица ще продължат до постигането на справедлива присъда за убития Димитър. Майката на убития каза, че местната полиция е сплашвала хора, които са участвали в протестите, за да не се включват повече в тях.

„Всяка майка на моето място би застанала зад мен. Не искам повече майки да плачат и бащи, като нас с баща му. Нека това спре - беззаконието, безнаказаността, неработещата система. Нека да я спрем“, каза Атанаска Бакалова.

В ефира на "Тази сутрин" майката на убития Димитър разказа за страхове на хората, които ги подкрепят и излизат на протестите.

„Хората ги е страх да излязат и да си го кажат пред камери, защото биват сплашвани от полицаи. Миналия ден на „Ортахан“ са били записвани номера на коли, вече може да си представите защо“, добави майката на убития Димитър.

„Напрежението наистина не се понижава. Точно обратното - покачва се. Всички трябва да имаме отговорност независимо на какъв пост се намираме“, заяви кметът на Цалапица Ивайло Данаилов.

Кметът на Цалапица каза, че семейството на близнаците, задържани за укривателство, вече е напуснало селото. Жители на селото разказват, че извършителят, за който се знае, че е избягъл в Германия, се е чувал с близките си и им казал, че няма да се върне доброволно.

“Още не може да кажем на сестричката му, че нейното братче го няма вече. Нейният батко го няма. А той ми помагаше за отглеждането “, добави майката на Димитър.

Утре от 10 часа в Стамболийски ще бъде погребението на 24-годишното момче.