Ден след присъдите, майката на Десислава Иванчева и съпругът на Биляна Петрова донесоха багажа им в следствения арест. В очакване да бъдат конвоирани още днес до Сливенския затвор.

Любка Иванчева - майка на Десислава Иванчева, обясни че е сложила в багажа й пижами и дрехи, неща които ще са необходими на първо време.
„Те искат и много други неща, но ще ги занесем втори път - чак в Сливен. Сега ще се срине, като отиде там”, казва майката.

Снимка: Ладислав Цветков

Ясен Петров - съпруг на Биляна Петрова, сподели че двете жени преживяват решението на съда много тежко. Това за тях е една огромна несправедливост, отбеляза той.

Присъдите са за искане на подкуп от 187 хиляди евро. Но не и за белязаните пари, открити при ареста.

„20 години! Аз няма да съм жива, за да я видя. Аз съм на 77, кой знае дали и 5 ще живея, ако й дадат. Много ясно, че няма да я видя повече, ако остане там”, каза майката на Десислава Иванчева – Любка. 

С какви доказателства е подкрепено съдебното решение ще стане ясно до месец.

Десислава Иванчева беше арестувана и осъдена, след като бизнесменът Александър Ваклин сигнализира за поискан от нея рекорден подкуп.

Посредникът в сделката - Петко Дюлгеров, вчера обвини строителния предприемач, че е изпълнил политическа поръчка. Потърсен от bTV, Ваклин не коментира присъдата и не отговори на обвиненията.