Лидерът на протестите срещу палатковите лагери в София - Георги Флоров, е бил нападнат от трима души снощи.

Това обяви самият той през нощта в социалните мрежи. А днес даде показания в полицията.

Накуцвайки днес по обяд, 25-годишният Георги Флоров влезе в Съдебна медицина. Снощи към 1:10 отишъл с още едно момче да видят приятелка в магазин за цигари и алкохол. Пред обекта го нападнали трима мъже с медицински маски.

„Удари с юмруци, след като бях свален долу на земята с шутове. Имам дори сега от експертизата от "Съдебна медицина", имам следа от стъпка от обувка в главата. Има съмнение за пукнато или счупено ребро. Виждате ми скулите - кой съм бил аз, че да решавам къде ще има протести или няма да има протести“, каза Флоров.

Днес пред магазина имаше червени следи. В 4 през нощта Станислав видял полицейски бус, но не могъл да разпознае хората в него.

„В буса бяха задържани две момчета, нещо пишеха. Нямаше такива следи от побой и така натам“, каза Станислав Цолов.

В полицията са получили сигнал около 1 ч. По неофициална информация Флоров често посещавал въпросния обект. Предполагат, че може да е бил причакан, но тепърва ще разследват. Записите от камерите на обекта са иззети.

Междувременно след публикацията с окървавените снимки, в мрежата се появи вълна от скептични мнения на акьтори: "Всеки, който някога се е доближиш до киното, ще види, че кръвта е театрална!"; "Гледам, че е модерно да се качват снимки на сценичен/ кино грим."

Флоров, който е собственик на агенция за статисти, реагира остро на критиките. И показа доказателството - окървавените си колена.

„Ами преценете Вие, опитайте се да го изтъркате“, коментира Флоров. Категоричен е, че ще продължи с още по-мащабни контрапротести - този път с кауза срещу насилието.