Един от организаторите на протестите срещу блокадите в София – Георги Флоров, се оплака, че е бил нападнат и бит от трима души снощи. Наскоро той атакува палатките пред Софийския университет.

В профила си във "Фейсбук" той написа, че е бил нападнат около 1:10 ч. пред кооперацията, в която живее.

В 10 ч. тази сутрин той е бил извикан в 7-мо РПУ, за да даде показания. С него са дошли още един мъж, който е бил нападнат, както и свидетел на случилото се.

Георги Флоров не бе открит за коментар.

Той разпространи снимки с окървавеното си лице във „Фейсбук“. Флоров твърди, че е успял да свали часовника на единия от нападателите, а камерите на магазина са заснели инцидента.

В мрежата веднага се появиха скептични мнения на потребители: "Всеки, който някога се е доближиш до киното, ще види че кръвта е театрална!"

От СДВР съобщиха, че са получили сигнал за нападнат 25-годишен мъж и по случая има образувано досъдебно производство.

Междувременно тази нощ няколко мъже са влезли в пререкание с протестиращите на "Орлов мост", свалили едно от знамената на блокадата и опитали да го изхвърлят. Инцидентът е станал малко след 3 ч. 

Според лагеруващите мъжете са били под влиянието на алкохол. По данни на СДВР мъжете са на 31 и на 26 години. Установени са от полицията и са им написани протоколи. Хората в лагера твърдят, че неизвестните са крещели антиеврейски лозунги.