Журналистът на bTV Кристина Газиева беше отличена с наградата “Агент на промяната“ 2022 г. по време на Годишните награди за позитивна промяна, обществена отговорност и добротворчество на Фондация „Social Future”.  

„Журито връчва специална награда на журналиста на bTV Кристина Газиева. Нарекохме наградата „Разказвач вдъхновител“, тъй като резулатите на Кристина Газиева надхвърлят стандартната категория „Комуникатор“, в която традиционно отличаваме журналисти и медии“, сподели Йоана Колева, организатор на Годишните награди „Агент на промяната“.

Криси е отличена заради поредицата й „Спасените“, която се излъчва всяка неделя в предаването „120 минути“.

Това е третата подред награда в рамките на една година за поредицата „Спасените“ и нейния автор. Преди това Криси взе наградите „Достойните българи“ на в-к 24 часа, както и наградата „Цялостен принос“ на „Даниела Сеизова – В името на живота“.

„Силно се надявам, че историите в поредицата „Спасените“ правят малки, но сигурни стъпки към позитивната промяна. Вярвам, че всеки който е попаднал на поне една от историите, е взел нещо за себе си.

Защото истинските вдъхновители са хората, за които разказвам – на пръв поглед  изглеждат нереални персонажи, но истината е, че те са обикновени като вас и като мен. Но са дошли с мисия – да ни научат на нещо. Аз съм щастлива, че имам възможността да разказвам за тях“, сподели Кристина Газиева по време на награждаването.