Поредно отличие за bTV. Журналистът Кристина Газиева е сред наградените от вестник „24 часа“ в кампанията „Достойните българи“.

Признанието за колегата ни е заради рубриката "Спасените" и срещите с деца и възрастни с редки диагнози, които са намерили начин да се радват на живота въпреки отредената им съдба.

Често герои в нейните истории са не само "спасените", но и самите спасители – лекарите.

Снимка: btvnovinite.bg

На официалната церемония наградите връчиха македонският и българският премиер.

Снимка: btvnovinite.bg

„За мен е изключителна чест, че за втори път съм отличена в поредицата на „24 часа“. Поредицата "Спасените“ успя да се наложи в национален ефир през последните година и няколко месеца като онази глътка въздух, от която всички ние се нуждаем, защото всички ние имаме нужда да вярваме и да знаем, че има спасители с неизчерпаема енергия и спасени, които могат да кажат „благодаря“. Тези истории доказват и нещо друго много важно, че доброто никога няма да излезе от мода", коментира Кристина Газиева.

А сред заслужилите приза е и седмокласникът Николай, за който сме Ви разказвали в bTV Новините. Той, заедно с две жени, оказва първа помощ на 94-годишния Любен, който за малко не губи живота си.

„Искам да призова всеки един да прави добро. Защото доброто винаги побеждава. Доброто е нещото, което ни сплотява и ни прави хора“, призова Николай.

„Аз искам да благодаря на колегите от „24 часа“ за тази инициатива и за това, че ни правят съпричастни към едни вдъхновяващи, човешки истории, за хора направили добро, за хора постигнали успех, за хора помогнали на други хора в беда“, каза главният оперативен директор на bTV Господин  Йовчев.

"Достойните българи" отличава за 19-и път онези българи, които със своите дела през изминалата година са помогнали да направят живота у нас по-добър.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!