Обвиненият за умишленото причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков при катастрофата на 19 април остава по собствено желание в ареста. 

Има няколко важни въпроса, които все още нямат отговор. Например: Откъде е идвал джипът, управляван от Кристиан Николов? Защото ако е идвал отгоре, на 200 метра от мястото на катастрофата има още един светофар и е важно да се изясни дали може да се развие скорост над 100 километра в час.

Снимка: БГНЕС

Това е един от основните мотиви на младежа да се откаже от правото си да обжалва, защото така съкращава времето за основните експертизи.

Кристиан Николов  е  решен да съдейства на разследването на катастрофата, при която загина телевизионния водещ. Според адвоката на майка му, разследващите могат да разчитат на него до края на досъдебното производство и да се изяснят подробности по всички обвинения.

Снимка: btvnovinite.bg

„Най-малкото като даде обяснение какъв е бил маршрута на движение на автомобила, защото до този момент доказателства в тази насока няма. Той определено се е движел по „Хенрик Ибсен“ покрай мол „Парадайс“, но дали преди другия светофар е дошъл откъм Южния парк, или се е движел по „Козяк“, това вече трябва да се установява“, казва Константин Симеонов,  адвокат на майката на Кристиан - Десислава Николова.

За пръв път Кристиян Николов се е видял с майка си в петък, на разпита на Георги Иванов пред съдия.

„Единственото, което ще кажа е, че Георги Иванов твърди в показанията си, че автомобилът е управляван от Кристиян“, казва Симеонов и допълва, че още не е видял записите на катастрофата от камерите и „тепърва ще се правят искания от защитата, но на един по-късен етап“.

„Мога да кажа само, че талона на колата не е бил в Кристиян“, казва  адвокатът на майката на Кристиан.

Тепърва ще се правят две големи експертизи.