Имаше много широко прокламиране на мерки в подкрепа на бизнеса и нищо от това не се случи. Накрая останахме с прекъснати вериги на доставки на природен газ безалтернативно и в ролята на просяци. Това коментира в ефира на bTV Красимир Дачев - зам.-председател на Българската търговско-промишлена палата.

По думите му най-странното е, че управляващите не разбират, че бизнесът е държавата. „Една държава без икономика не е държава, държавният чиновник не е държавата. Държавата сме ние, които пълним държавния бюджет“, отбеляза Красимир Дачев. 

По думите му голяма  част от Европейския съюз продължават да купуват руски газ, така, че това, което  ползваме, пак е руска газ, само че се купува от гърците и те ни я препродават.

„Когато имаш един доставчик и го псуваш и се държи с него като със свой подчинен, и му казваш, че няма да работиш с него, най-естественото нещо е да каже: Добре“, заяви Красимир Дачев.

„Ние бяхме тези, които се бихме в гърдите пред целия свят и казахме, няма да работим с вас, а пък нямаме алтернатива.  Това са логистични връзки, които са изграждали десетки години и сега за една секунда се развалят“, посочи още той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!