Крадецът на камиона в Бургас остава в ареста за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за противозаконно отнемане на товарен автомобил, за което може да получи от 1 до 10 години затвор.

Това съобщи кореспондентът на bTV в региона. 

18-годишен без книжка открадна тир, натоварен със стока и след гонка с полицията катастрофира на възлово кръстовище в Бургас снощи. По чудо няма жертви и пострадали.

По време на разследването е установено, че товарният автомобил се е намирал на паркинг, стопанисван от търговско дружество в град Бургас. Камионът е отнет, чрез използване на техническо средство – контактен ключ.

Скоростното преследване започва малко преди полунощ. Полицейски патрул забелязва, че в еднопосочна улица насреща се движи криволичещ товарен автомобил. Шофьорът не спрял, когато ги видял.
 

Последвала гонка, завършила с трясък под пасарелката на възлово кръстовище.
 
"Имал желание да посети свой приятел, но се е съобразил, че е късно вечерта и най-вероятно същият е заспал, което всъщност го провокирало да се разходи с товарния автомобил по улиците на града", обясни Цветелина Рандева - говорител, ОД на МВР-Бургас.
 

Разходката започва от паркинг, откъдето камионът, натоварен с 23 тона ламинат, е откраднат. Продължава през две кръгови кръстовища, навлиза в жилищен квартал, пресича още два и по-тесни улици излиза на оживения булевард.

"Сутринта трябваше да пътува и се обадиха от полицията в 1 часа, че катастрофирал, бил тук. И аз просто не мога да повярвам какво става", споделя Коста Димитров - собственик на камиона.

"Не е лесно да откраднеш камион. Тук има бързи и бавни скорости, които ако не знаеш как се включват, не знам как… видях и как зави. Значи явно не за първи път кара камион", коментира Панайот Рачев - шофьор на камион.
 
Часове наред продължи разчистването на пътното платно от разпилените дървени плоскости. Движението на градския транспорт беше отклонявано по обходен маршрут.

Предстои Районна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!