„Каквото и правителство да се създаде или да не се създаде, трябва да гледаме едно основно нещо – да продължи да съществува българската държава мирно и нормално. Ние поставяме под въпрос съществуването на държавата си“.

С тези думи лидерът на „ВъзражданеКостадин Костадинов коментира първите прогнозни резултати.

„Очаквах по-висока избирателна активност и това е, което ме притеснява. Имаме активност, която в най-добрия случай ще се доближи до тази от ноември миналата година, която на свой ред беше рекордно ниска“, каза Костадинов.

„Ако това се задържи като тенденция, поставяме под въпрос самия начин, по който легитимно функционира българската държавност“, смята той.

Костадинов призна, че вината е във всички политици, дори в самите „Възраждане“, защото може би не са успели да убедят достатъчно много хора да излязат и да гласуват.

„Никъде ние не коментираме личности и имена. За нас те са горе-долу еднакви. Хората, които са в ръководните позиции на партиите, се различават единствено по имената и фамилиите си. По политики не се различават. От тази гледна точка смятам, че сега няма да имат особен проблем да съставят кабинет“, каза Костадинов, допълвайки, че въпросът е колко ще бъде устойчив.