„Няма да подкрепим, естествено, споразумението. За нас това е смъртната присъда на българската енергетика. Абсолютен прах в очите и лицемерие“, обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова преди извънредното заседание на Народното събрание, на което ще се обсъди споразумението с енергетиците и миньорите.

„Не се знае кой е подписал това споразумение, от чие име. Половината синдикати са недоволни. Хората недоволни стоят по барикадите. Пълен хаос, подчинен на едно – да си разпределят парите от Плана за възстановяване на техните подходящи фирми. На тези хора някой ден трябва да се търси наказателна отговорност“, добави тя.

„Ще се причинят огромни щети на българската енергетика. Ще гласуваме против и искаме да се разгледа и нашето предложение. Да се знае кой днес какво прави. ГЕРБ и Борисов са в основата на проблема. Модерно е да се хули по ПП-ДБ, те си го заслужават, но припомням, че през 2020 г. на 10 декември пред Съвета на ЕС Борисов е поел ангажимент за затварянето на тези централи“, каза още лидерът на БСП.