„Томислав Дончев преди три години им остави готов план, а те го подритнаха. Всякакви правителства не направиха нищо. Целта ми е процесът да не се политизира. Ние трябва да имаме заместваща мощност, а хората – да са спокойни за професиите и заплатите си. Доста компромиси се направиха от синдикатите, протестиращите и правителството. Ще гласуваме споразумението, но Николай Денков е отговорен всичко да се договори с Брюксел“, подчерта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Десислава Атанасова подписа от мое име и от ГЕРБ. Държим подписаното да бъде изпълнено. Считам, че блокадите трябва да се вдигнат, ако парламентът гласува споразумението. По-голяма гаранция от решение на парламента няма“, добави той.

„Аз не знам тези министри какво са правили вчера, когато се е подписвало споразумението. Ако сега министърът ще казва, че това не е изпълнимо, да дойде да го каже на трибуната и да гласувам против. Като няма слон или да си подаде оставката, или да дойде и да обясни. Аз повече няма да си залагам партията за аматьори. Един обижда миньорите, друг казва, че споразумението не работи“, подчерта Борисов.