„Пеевски започна “отстрел” на потенциални служебни премиери, които са извън негов контрол“. Това написа съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков във Фейсбук профила си. 

„След 6 неуспешни мандата, ГЕРБ и ДПС излъчват слабост с тези отчаяни ходове. Най-големият им проблем е, че винаги преиграват”, допълни Петков.

„Още утре вкарваме правилата за избор на нови членове на антикорупционната комисия. Тъкмо ще разберем кое им е по-важно: парите по ПВУ за българските бизнеси и граждани или да запазят контрола над тези бухалки”, се казва още в публикацията на Кирил Петков.

През април 2023 г. от Lex.bg съобщиха, че зам.-председателят на КПКОНПИ Антон Славчев не е избран от парламента за и.д председател на комисията след оставката на Сотир Цацаров, поради което не е компетентен да назначава или освобождава служители в комисията, както и да изпълнява други задачи, вменени единствено на председателя.

Коментарът на Кирил Петков е по повод решението на КПКОНПИ, че има съществуваща несъвместимост по отношение на подуправителя на БНБ Андрей Гюров.

До предприемане на последващите законосъобразни действия, с оглед да не бъдат допускани каквито и да е съмнения относно спазване на правната рамка, Гюров излезе в неплатен отпуск, казват от БНБ.

По-късно Андрей Гюров излезе с позиция, в която определя решението на КПК като политически мотивирано.

От „Продължаваме промяната“ също излязоха с позиция по случая. Те публикуваха изявлението на подуправителя на БНБ Андрей Гюров.

Андрей Гюров беше избран за подуправител на управление „Емисионно“ миналата година, като мандатът им трябва да продължи 6 години. Тогава Гюров беше народен представител от ПП.

През 2022 г. той беше предложен за гуверньор на БНБ, като тогава се конкурираше за поста с Любомир Каримански от ИТН.

Тогава се стигна до сблъсък между коалиционните партньори ПП и „Има такъв народ“, до избор на управител на банката не се стигна. Впоследствие партията на Слави Трифонов напусна коалицията и кабинетът на Кирил Петков падна.