„Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023 г. Впоследствие в МВР постъпи информация за директна заплаха за живота ми и междуведомствена комисия, в която участват и другите служби, ми назначи охрана поради тази заплаха“. 

Това коментира в социалните мрежи Кирил Петков във връзка с катастрофата с кола на НСО, в която е пътувал.

На кръстовище при Арчар се удрят служебният и цивилен автомобил. Водачът на втория загива, а спътничката му е в болница в тежко състояние.

„По време на инцидента седях на задната седалка от дясно - задължителното ми място за сядане по протокол.   В продължение на близо 40 минути бях във видеоконферентен разговор с моя екип като инцидентът се случи по време на този разговор. Затова не следях движението и как се случи всичко“, обясни той.

„Следващите си действия описах в детайл в предишен пост. Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам, че бързата реакция на хората от Бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира“, пише Петков.

Той уточнява, че заради заплахата за живота му през 2023 г. е възложено постоянно полицейско присъствие пред дома му.

„Тази охрана въобще не е „придобивка“ от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината“, допълва Петков.

Той отрече да е катастрофирал през 2021 година, както и тогавашният министър на вътрешните работи Бойко Рашков „да го е покривал“.

„През януари 2020, много преди да вляза в политиката, в София, аз бях в позицията да отнема предимство на кръстовище и минаващата кола ме удари в предната броня, и я свали. Нито е имало пострадали, нито е било свързано с мен като политик и най-малкото някой ме е „покривал“ за каквото и да било“, казва Кирил Петков.