До дни приключва продължителният ремонт на жълтите павета в столицата и предстои да бъде пуснато движението на пл. „Народно събрание“. След поредното пренареждане на настилката обаче жълти павета вече не са толкова жълти.

Последните 5-6 метра – толкова остава до завършването на трасето. С конкретна дата обаче, от общината отново не се ангажираха.  

Въпреки че оцеляват в две световни войни, бомбардировки и десетки военни паради, автомобилният трафик размести паветата. 

По-едър пясък и по-здрава основа. На това залагат този път строителите. Правят впечатление и различните нюанси жълто при новонаредените павета.

„Те са в годините различни производства. И второ – били са подложени на много дълга  експлоатация от гуми от различно пренареждане. Няма как да останат еднакви на цвят, като нови“, обясни Тодор Тодоров.

„През 90-те години реално фугите са заливани с каквото са имали под ръка, като материал – битуми, циментов разтвори. Част от това оцветяване е от битума. Сега ремонтът на ремонта е за сметка на изпълнителя“, допълни зам.-кметът инж. Ангел Джоргов.