Защо поредното пренареждане на жълтите павета се бави и кога ще бъде готов ремонтът на площад "Народно събрание“?

Остават още пет метра като дължина да бъдат наредени. До няколко дни вероятно паважът ще бъде готов. Около 50 дни отне неговото пренареждане. Предстои да видим колко е качествен, след като след миналия ремонт паветата доста бързо се разместиха и се да се повтори и тази година.

„Остават 5-6 метра до края. До няколко дни нареждането тук ще приключи и движението ще се пусне. Не мога да се ангажирам с точна дата, защото и снощи валя. По-важно е качеството. Предстои още да се фугира и валира, накрая се полага и маркировката, след което движението ще бъде отворено“, коментира пред bTV инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет на София.

"Паветата са различни на цвят, защото са различни производства през годините и са били подложени на много дълга екслоатация от гуми и различни пренареждания. Няма как да изглеждат като нови", поясни Тодор Тодоров от Строителния надзор.

Инж. Джоргов допълни, че след като през 70-те, 80-те, 90-те години е започнал по интензивен трафик, фугите са заливани с каквото е имало - битуми и циментови разтвори. Част от тези материали са били почистени при пренарежданията.

Още за изпълнението на ремонтите в София - чуйте във видеото.