Отново заловени мигранти, превозвани от български гражданин. Това се е случило на Подбалканския път в местността "Шарен кол". Стигнало се е до гонка и катастрофа.

Снимка: btvnovinite.bg

Малко след 8 часа тази сутринта автопатрул от Пирдол дава сигнал за спиране на съмнителен автомобил. Водачът не се подчинява и продължава пътя си.

Следва кратко преследване шофьорът губи контрол и катастрофира на пътя Челопеч - София в близост до село Чавдар.

Снимка: btvnovinite.bg

Водачът бяга в гората, а по-късно е задържан. Установено е, че е български гражданин и е криминално проявен. В колата са открити 9 мигранти - сирийски граждани.

Всички те са откарани в софийски болници, няма опасност за живота им. По информация на bTV четирима, които са пострадали по-тежко, са откарани в болница „Света Анна“. Петима, които са с по-леки наранявания, са откарани в ИСУЛ.

По информация на bTV мигрантите са на възраст между 25 и 35 години.

„Напоследък се случва по подбалканския път да бъдат хващани мигранти. Те минават транзитно, както преди, когато ги хващаха на АМ „Тракия“, сега може би са се насочили по подбалканския път. Явно са много и минават по различни пътища, но в Чавдар и населените места е спокойно“, каза кметът на Чавдар Григор Даулов.

В разследването на място участва и следово куче.