„Атака” ще подреди листата си за евроизборите в ефира на партийната си телевизия. Това става ясно от съобщение изпратено до медиите от пресслужбата на националистите.

Кандидатите, желаещи да седнат на депутатските банки в Европейския парламент, ще бъдат избрани чрез риалити формат.

Предаването стартира на 1 април и се казва „Политическа академия”.

Подборът ще се проведе на два етапа – по документи и в ефира на телевизията,  където желаещите да заминат за Брюксел ще се състезават за вота на зрителите.

Всеки ден в ефира на партийната телевизия кандидат-евродепутатите ще трябва да мотивират кандидатурата си и да очертаят целите си за влизане в ЕП, а зрителите ще гласуват с есемеси за своите избраници.

От „Атака” мотивират нестандартното си решение с това, че искат да дадат шанс на младите и активни българи.

„Не е ли по-добре в политиката да влизат млади и чисти хора, които да формират новата политическа класа у нас? Аз лично така виждам нещата и смятам, че мога да помогна това да се случи, имам полезен опит и ще работя да го предам на колкото може повече хора. За първи път ще имаме пряка демокрация, 100% преференции, 100% мажоритарност”, коментира инициативата лидерът на партията Волен Сидеров.

За да участват в кастинга за евродепутати, желаещите трябва да имат навършени 21 години, да не са партийни активисти или познати фигури от политическия живот на страната.