Мъжът от Троян, работил като ски учител в Банско, е дал две отрицателни проби за COVID-19. Той вече е изписан от болницата и в момента си е вкъщи.

Само пред bTV 38-годишният Веселин Ангелов разказа как се е развило заболяването при него. Той прекара две седмици в инфекциозното отделение в болницата в Ловеч.

Снимка: Веселин Ангелов

По думите му целият персонал се държаха страхотно. „Искам да ги поздравя, въпреки че им бях първият случай, те се държаха все едно са го правили всеки път“, допълни мъжът.

Ски учителят обясни, че първата седмица състоянието ми е било доста тежко. „Няма да лъжа, защото температурата не падаше, между другото нямах кашлица, тръгна да се появява кашлица, дадоха ми сироп и тя изчезна. Моята болест мина без кашлица“, заяви Веселин.

Ски учителят посочи, че четири дни е имал висока температура преди да потърси лекарска помощ.

Снимка: Веселин Ангелов

„Отидох в болницата в Разлог да ми дадат антибиотик, защото се притесних, че имам температура. Те ме снимаха на рентген и видяха, че имам двустранна бронхопневмония“, каза още той.

Мъжът разказа, че е лекуван с три вида антибиотици. Допълни, че е много здрав физически и никога не се е разболявал тежко. „Положението наистина е сериозно, много хора го подценяват“, категоричен е Веселин.

Пред възможността да се прибере при семейството си, младият ски учител е предпочел да се изолира за 28-дневната карантина в друг семеен имот. За този период той ще получи болничен лист. Мъжът уточни, че той все още се води на работа и договорът му не е прекратен.

„Определено случая промени живота в нашия град. Хората разбраха колко сериозно е това и че трябва да спазват ограниченията, станаха по-дисциплинирани, по-отговорни“, коментира кметът на Троян Донка Михайлова.

При леки симптоми и  домашно лечение, болничен за 28 дни се издава от личния лекар. В случай на хоспитализация - документ се взима от болница при изписването.

COVID-19 в числа
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани
България 2 627 34 159 1 390
Света 6 790 275 97 581 396 236 3 304 636
Заразени* Нови Починали
България 2 627 34 159
Света 6 790 275 97 581 396 236
* Общ брой случаи, вкл. починали и излекувани. * Общ брой случаи, включително починали и излекувани. Източник: Worldometer