Продължава издирването на пилота на катастрофиралия български военен изтребител МиГ-29. 

Засега са открити само отделни предмети, а останките от машината се предполага, че са на дълбочина около 70 метра в морето край Шабла. Днес се очаква да бъде пуснат хидролокатор под водата, който да обследва дъното.

„Мобилизирани са всички средства на българските военноморски сили и всички останали елементи на българската армия да помагат, включително и външни средства. Надявам се да имаме резултат“, каза премиерът Стефан Янев.

Причината за катастрофата остава неясна. Не е открита и черната кутия на самолета. Инцидентът стана вчера. 

Днес в операцията се очаква да бъде включено специално оборудване, с което да се направи оглед под водата. Не е изключено на дъното да слязат и водолази.

Майор Валентин Терзиев излита, за да изпълни бойна задача при учебни стрелби на Шабла. Трябвало да стреля по светеща цел. В 0:43 ч. самолетът изчезва от радарното покритие. Започват спасително-издирвателни действия.

Той е пилот първи клас, което означава, че може да бъде и инструктор. Досега не е имал никакви забележки при изпълнение на задачи. Военният министър Георги Панайотов отбеляза, че е имал „богат опит и в нощни условия“.

Учението е спряно както и всички полети в Българската армия с изключение на тези, свързани с операцията по търсене и спасяване. Работи се по всички възможни версии, разпитват се свидетели, необходимата документация се разглежда